Menu

Adelante Challenge op 7 september

28 augustus 2014

Op zondag 7 september organiseert Stichting Adelante Challenge voor het tweede
jaar op rij de handbikewedstrijd ‘Adelante Challenge’; een uitdagende wedstrijd
op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Valkenburg a/d Geul).

Tijdens deze handbikewedstrijd gaan deelnemers, onder het motto ‘grenzen verleggen’ de strijd aan met en tegen elkaar. 

Deze wedstrijd laat zien dat er veel mogelijk is voor mensen in een rolstoel. Vele nationale en internationale handbiketoppers zoals Laura de Vaan, (twee maal zilver tijdens het WK Paracycling in Canada) en Jetze Plat (vierde tijdens de paralympische spelen in London en brons tijdens het WK Paracycling in Canada) zullen ook dit jaar aan de start verschijnen. 

De Adelante Challenge is de laatste wedstrijd van de topcompetitie welke bestaat uit zeven (inter)nationale hoog aangeschreven wedstrijden. Na de strijd in Berg en Terblijt zullen de eindresultaten van de competitie bekend zijn.

Grenzen verleggen
Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Door te handbiken kunnen sporters met een beperking hun grenzen verleggen en het beste uit zichzelf halen.

Stichting Adelante Challenge
Het doel van de stichting is het maximaliseren van beweeg- en sportmogelijkheden voor in- en mindervalide personen om daarmee hun deelname (participatie) in onze maatschappij te optimaliseren. Dat mensen met een soms forse beperking op hoog niveau kunnen sporten roept veel waardering op. Uit onderzoek blijkt bovendien dat sporters veel minder last hebben van bijkomende aandoeningen (comorbiditeit).

Een flink deel van de deelnemers aan de handbikewedstrijd heeft ooit gerevalideerd in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Door te gaan sporten laten zij hiermee aan het grote publiek zien dat er nog een toekomst is na een ingrijpende en vaak traumatische gebeurtenis die tot hun beperking heeft geleid.

Het parcours
Het parcours van de Adelante Challenge ligt op en rond de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Zuid-Limburg). Er worden in totaal +/- 60 minuten gereden. Elke ronde heeft een lengte van 4,3 kilometer.

Start 11.30 uur, Adelante, Onderstestraat 20. Vervolgens het plaatselijke rondje Geulhemmerweg, Langen Akker, Vogelzangweg, Wolfsdriesweg, Geulhemmerweg (tevens finishlocatie).

<toon alle berichten