Menu

Adelante neemt Zigzag in Kerkrade over

4 november 2015

Op 1 januari 2016 neemt Adelante Zigzag in Kerkrade over. Zigzag is een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar met een (chronische) ziekte of beperking. Deze kinderen hebben tijdens de opvang (intensieve) zorg nodig. Met deze overname wordt de verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg in de regio Zuid-Limburg zeker gesteld voor de toekomst.

De overname past uitstekend in het huidige aanbod van Adelante en sluit naadloos aan op de intensieve kindzorg (IKZ) in Valkenburg. De stap lijkt misschien een hele verandering, maar voor de kinderen en hun ouders verandert er niet veel. De kleinschalige intensieve zorg en het team van verpleegkundige en specialistische kindzorg blijven hetzelfde. Alle teamleden van Zigzag in Kerkrade komen met ingang van 2016 in dienst van Adelante.

De aanwezige expertise van de medewerkers van Zigzag Kerkrade biedt een waardevolle aanvulling op de binnen Adelante reeds aanwezige expertise, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt. Daarnaast kan Adelante door de overname regionale dekking van de zorg bieden dichtbij de kinderen.

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de overname goedgekeurd.

<toon alle berichten