Menu

Succesvolle bijeenkomst hersenletseldeskundigen Limburg bij Adelante

19 november 2015

Op woensdagavond 18 november ontving Adelante ruim 90 zorgprofessionals en direct betrokkenen. Allen uitgenodigd voor een informatieavond door het coördinatiepunt NAH regio Limburg.

De informatieavond was gericht op ontwikkelingen op het gebied van hersenletselrevalidatie en begeleiding in de chronische fase. Tijdens deze bijeenkomst is er kennis gedeeld en zijn inzichten uitgewisseld. Onderwerpen die aan bod kwamen waren o.a.  de organisatie van de zorg(keten), nieuwe inzichten over de gevolgen op langere termijn en ontwikkelingen in het aanbod. Duidelijk is geworden dat de rol van de huisarts belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van een goede organisatie van de begeleiding en de hulp in de post acute en de post revalidatiefase. Het duiden van problematiek als een mogelijk gevolg van hersenletsel, om daarmee een goede doorverwijzing mogelijk te maken, speelt in de chronische fase een  cruciale rol.

Naast het voorzitterschap verzorgde Adelante ook een drietal presentaties tijdens deze avond. Een van de presentaties ging over het pas opgerichte Hersenletsel Adviesteam (HAT).  De avond werd als zeer leerzaam en waardevol ervaren.

Hersenletsel Bijeenkomst

<toon alle berichten