Menu

Jaarlijkse ‘bijzondere BIJZONDER’ uitbundig en inspirerend

3 december 2015

Afgelopen dinsdag werd voor het 9e jaar op rij de Bijzondere BIJZONDER georganiseerd door het kenniscentrum van Adelante. Ook dit jaar hebben medewerkers uit het revalidatienetwerk en daarbuiten hun werk laten zien via posters en demonstraties.

Medewerkers uit het hele revalidatienetwerk Limburg werden uitgenodigd hun projecten, protocollen, zorgvernieuwingen en andere onderwerpen die voor de revalidatie interessant zijn, te presenteren via posters, marktkraampjes en demonstraties. Er werden maar liefst 45 onderwerpen gepresenteerd! De uitwisseling van gedachten, ideeën en zienswijzen tussen de vele bezoekers onderling was uitbundig en inspirerend.

Zoals gewoonlijk werd ook de bijzondere BIJZONDER-prijs uitgereikt. Dit jaar bestond de jury uit de volgende leden:  Kik Snoek en Eugene Rameckers, beide werkzaam bij Adelante en Henk Koersen, lid van de Adelante cliëntenraad.

De volgende onderzoekers gingen er met een eervolle vermelding vandoor:

1e prijs – Han Franck (Adelante)
Hij ontving de prijs voor zijn onderzoek op het gebied van behandeling van patiënten met arm- en handvaardigheidproblemen ten gevolge van een CVA. Naast het feit dat hij hard aan zijn onderzoek werkt, is hij ook werkzaam als ergotherapeut binnen Adelante.

2e prijs – Stefan Elbers en Rianne Schaekens (Universiteit Maastricht en de Hogeschool Utrecht)
Voor hun presentatie getiteld  Solace Co-design dat gericht is op de ontwikkeling van een terugval preventie interventie voor patiënten met chronische pijn.

3e prijs – Ine Telgenkamp, Lieke Brauers en Mellanie Geijen (Adelante)
Voor hun doorzettingsvermogen in diverse onderzoeken rond krachttraining, spiervermoeidheid en taakuitvoering bij kinderen met een Cerebrale Parese.

De BIJZONDER bijeenkomsten (afkorting van BIJeenkomst in Zorg en ONDErzoek in het Revalidatienetwerk) zijn gericht op medewerkers in het revalidatienetwerk en hun samenwerkingspartners. Het gaat om medewerkers van revalidatie georiënteerde instellingen en kenniscentra in de brede regio (Limburg, Brabant, Euregio, Vlaanderen).

<toon alle berichten