Menu

Bram Wilders, begeleider Zorgboerderij de Valkenhof in 'Het Gezicht van Adelante'

18 januari 2016

Elke dag komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

Maar wie zijn onze medewerkers? Wat zijn de drijfveren, waar zijn ze trots op en waar halen zij hun inspiratie vandaan? Elke twee weken op maandag brengen wij op Facebook een van hen onder de aandacht – dan presenteren wij: “Het gezicht van Adelante”. Hiermee geven wij u een nog beter beeld van wie wij zijn en wat wij doen.

Deze keer in Het Gezicht van Adelante

Bram Wilders - Begeleider Woontrainingscentrum Villa Franca, Intensieve Thuisbegeleiding, Zorgboerderij de Valkenhof

“Ik heb altijd met jongeren gewerkt. In het begin had ik bij Adelante nog wel eens wat moeite. Je ziet jongeren met een beperking en wilt eigenlijk alles voor hen invullen. Maar je moet het ze juíst zelf laten doen. Je staat er af en toe gewoon van te kijken wat iemand zelf kan. Dat was voor mij wel wennen, maar nu is het heel sjiek om te zien! Bij mijn aanpak is humor heel belangrijk. Ze moeten om me lachen, maar ik krijg er ook dingen mee bereikt en besproken. Ook door open naar ze te zijn. De jongeren moeten zich al zo blootgeven met van alles, dus dan doe ik dat ook! Daardoor krijg je wel een band met ze. Sommige jongeren hier op de zorgboerderij begeleid ik ook in het Woontrainingscentrum Villa Franca. Je ziet ze hier op een hele andere manier. Tijdens het werk dat ze doen kun je bepaalde punten veel makkelijker aanhalen. Punten die normaal gesproken veel gevoeliger liggen of moeilijker zijn om te bespreken. Hier krijg je de mooiste gesprekken en bereik je de beste doelen. Dat is gewoon super!”

Bram Wilders

 

<toon alle berichten