Menu

Bedrijven en overheidsinstanties toegankelijk voor gehandicapten

14 april 2016

Gejuich en applaus in de Eerste Kamer. Bedrijven en overheidsinstanties moeten voortaan toegankelijk zijn voor gehandicapten, zo hebben de senatoren afgelopen 12 april besloten. Staatssecretaris Van Rijn noemt het "een historische dag".

De senatoren stemden in met het gehandicaptenverdrag van de Verenigde Naties. Na jarenlange onderhandelingen gelden in Nederland nu extra afspraken over een meer gelijkwaardige behandeling van gehandicapten. Niet alleen voor rolstoelgebruikers, maar bijvoorbeeld ook voor blinden en doven. 

Eén van de afspraken is nu dat overheden en ondernemers met kleine aanpassingen hun gebouw toegankelijk moeten maken voor gehandicapten. In januari werd al duidelijk dat dit plan op een ruime meerderheid kon rekenen.

Het spreekt voor zich dat Adelante dit verdrag meer dan toejuicht. 

Bekijk de video op NOS.nl.

 

Cf 21Kac W8AAl Ror

<toon alle berichten