Menu

Wensulance vervult laatste wensen

28 april 2016

Een bezoek brengen aan de nieuwe woning van je (klein)kind, de dierentuin, een concert of het maken van een boswandeling is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Dat verandert als iemand bedlegerig, ernstig of chronisch ziek of zelfs terminaal ziek wordt. Dan wordt de wereld heel klein. Voor deze mensen is er een lichtpuntje: de Wensulance, opgericht door BLER, het bedrijf van Paul en Bianca Mijnes uit Landgraaf.

De laatste wens van een ernstig zieke patiënt is in veel gevallen heel bescheiden. Afscheid nemen van een plek met een bijzondere herinnering. Nog een keer samenzijn met familie of vrienden. Of een dagje uit naar een dierenpark of concert. Het laatste levensgeluk schuilt vaak in eenvoudige dingen.

Stichting Wensulance biedt mensen met een ernstige en/of chronische ziekte en mensen die in hun (pre)terminale levensfase verkeren op een professionele en comfortabele manier liggend vervoer aan. De Wensulance, een ambulance die er niet 'medisch' uitziet, maakt een wensrit voor een ernstig zieke en één reisgenoot. Dit alles onder begeleiding van een ervaren verpleegkundige en een chauffeur.

Bianca en Paul werken samen met zo'n 35 vrijwilligers om wensen in vervulling te laten gaan. "Het is bijzonder om je idee te kunnen en mogen verwezenlijken. Wij zijn enorm trots op alle vrijwilligers en sponsoren die ons meegeholpen hebben om Stichting Wensulance te laten rijden.Wij hopen nog vele wensritten uit te mogen voeren met behulp van de vrijwilligers, onze Wensulance en u!"

Lees het artikel uit 1Nuth waarin Imke aan bod komt, patiënt van Adelante in Valkenburg. 

 

Wensulance

<toon alle berichten