Menu

Pascalle Reuter

“De klim was ongelofelijk zwaar maar ik heb de top gehaald. Daar ben ik zó trots op.”

“Dat kan ik met mijn dwarslaesie toch nooit, dacht ik toen ik gevraagd werd om met een handbike de Weissespitze Gletsjer (2770 m) te beklimmen. Maar eerlijk is eerlijk: ik was ook getriggerd. Dus heb ik meegedaan. Negen maanden hebben we in teamverband intensief getraind. Een supertijd. De klim was ongelofelijk zwaar maar ik heb de top gehaald. Daar ben ik zó trots op. Het leek onmogelijk, toch haal je het. Dit jaar studeer ik af aan Zuyd Hogeschool en daarna ga ik met een vriendin terug naar Oostenrijk. Deze keer combineer ik de klim met een weekje kamperen. Een nieuwe uitdaging. Ik heb er zin in.”

Meer informatie over onderwerpen verwant aan dit verhaal?

 

Sport & bewegen

 

Dwarslaesie

 

Adelante Challenge

 

Of lees ook het verhaal van:

 

Jef Beugels


Yves Krauth


Sjors Blokland

Anja Vissers

Sport is goed voor de conditie. Je ontwikkelt kracht, je ontspant en samen sporten is gezellig. Sport stimuleert ook om grenzen te verleggen. Steeds dat stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen. Het werkt! Voor Adelante is sport en bewegen daarom een speerpunt van beleid.

De ambities liegen er niet om: zowel breedtesporters als topsporters met een beperking of chronische ziekte kunnen bij Adelante onder deskundige begeleiding sporten. Het resultaat is snel zichtbaar. Dagelijks zijn (ex)revalidanten in het sportgezondheidscentrum actief met bijvoorbeeld zitbadminton, handbiken of dwarslaesiezwemmen. Sommige sporters leggen de lat daarbij hoog! Tot aan een klim van bijna 3000 m hoogte. Voor wie vooruit wil, bestaan geen grenzen.

Een van de hoogtepunten op de sportkalender van 2013 is de Handbike Battle in het Oostenrijkse Kaunertal. Bij dit initiatief van het Nederlands-Vlaams Dwarslaesie Genootschap ondernemen zes kanjers van Adelante met een dwarslaesie een klim naar de Weissespitze Gletsjer (2770 m). Alle handbikers van het Adelante-team ‘Bikers4Motion’ halen de top en leveren zo een topprestatie.

Adelante Challenge
Dichter bij huis wordt in september in het Limburgse Heuvelland de eerste Adelante Challenge gereden. 30 Sporters gaan bij deze handbikewedstrijd de strijd aan tegen elkaar én tegen de bedrieglijk steile Geulhemmerberg. Alle deelnemers halen de eindstreep, ieder in zijn eigen klasse en eigen tempo.

Actieve club
Ondertussen zitten ook de medewerkers van Adelante niet stil. Vol overgave dragen zij het Adelante-motto ‘haal het beste uit jezelf’ uit bij sportieve evenementen zoals Alpe d’Huzes, Bike4Parkinson en Trap ALS de wereld uit. 55 Adelanters rennen in 2013 mee met de Parelloop in Brunssum en de eigen Adelante Loop telt liefst 130 deelnemers.