Menu

Sjef Govers

““Sporten houdt mij fit.””

Van de halve eeuw dat Adelante dit jaar bestaat, komt Sjef Govers (90) al dertig jaar twee keer per week hier sporten. Voor hem dus ook een jubileum! Sjef vertelt ons in het kort hoe dat zo is gekomen.

“In 1989 werd ik gepensioneerd. Op een gegeven moment las ik in de krant over een open dag bij, toen nog, de Lucaskliniek. Hier wil ik gaan sporten, dacht ik meteen toen ik de open dag bezocht. Ik heb me aangemeld en sindsdien kom ik 2 maal per week een uur sporten. Soms doe ik mee in een groep, meestal sport ik individueel bijvoorbeeld fietsen en krachttraining. En wat zo fijn is dat je hier heerlijk kunt douchen. Ik heb in de loop van de jaren bij Adelante heel veel mensen leren kennen. Cliënten maar vooral ook medewerkers. Ze zijn heel vriendelijk en behulpzaam en hebben altijd goeie zin.”

Sjef woont in Brunssum en is al jaren mantelzorger. Hij heeft altijd veel gesport en fietst nog iedere dag zo’n 25 kilometer. Hij vindt het ook nog steeds prachtig om bij Adelante te komen. “Ik ben altijd actief geweest en hoop dat nog lang te blijven. Ik heb plezier in het sporten. Ik doe het graag. Ik voel me er fit bij. God zij dank heb ik een prima conditie en een goede gezondheid. Ik blijf hier komen zolang als het gaat!”

Sjef Govers